Ajankohtaista

Ajankohtaista2018-12-06T18:33:26+00:00

Oopperagaala Musiikkitalossa

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston nuoret lahjakkaat solistit nousevat Musiikkitalon lavalle Helsingissä lokakuun 30. päivä 2021. Paavo Lipposen 80-vuotismerkkipäivävuoden juhlistamiseksi järjestettävän gaalakonsertin tähtinä loistavat sopraanot Laura Juvonen, Jutta Holmberg, Hannakaisa Nyrönen, Johanna Isokoski ja Olga Heikkilä, mezzosopraano Maiju Vaahtoluoto, tenori Taavi Oramo, baritonit Jussi Vänttinen ja Sampo Haapaniemi ja basso Visa Kohva sekä rahaston vuoden 2021 uudet laulajat basso Henri Uusitalo ja sopraano Marika Hölttä. Kaikki taiteilijat ovat Päivi ja Paavo Lipposen rahaston vuoden solisteja.

Konsertissa kuultavaa 55-henkistä Musiikkitalon juhlaorkesteria johtaa kapellimestarilahjakkuus Taavi Oramo.

Musiikillisessa kavalkadissa tuodaan laulun loistoa, kevään kaihoa ja suuria tunteita huhtikuiseen iltaan. Säveltäjäniminä mm. Mozart, Puccini, Wagner, Korngold, Ravel, Rossini, Merikanto.

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on vuosien ajan tukenut nuoria laulajia ja järjestänyt konsertteja, oopperaesityksiä ja lastenoopperoita mm. Musiikkitalossa ja Ateneumissa. Rahasto järjestää vuosittain myös konsertit Temppeliaukion kirkossa uudenvuoden päivänä sekä kesäisin Espoon Urkuyö ja Aaria -festivaalilla.

Lipun hinta konserttiin on 11,50 euroa. Lisätietoa konsertista ja lipunmyynnin löydät täältä.

Päivi och Paavo Lipponens fond stöder unga begåvade solister som uppträder den 24 april 2021 på scenen i Musikhuset i Helsingfors på en galakonsert som ordnas i samband med och med anledning av Paavo Lipponens 80-årsdag. På galakonserten uppträder lysande stjärnor som sopranerna Laura Juvonen, Jutta Holmberg, Saara Kiiveri, Hannakaisa Nyrönen och Olga Heikkilä, mezzosopranen Maiju Vaahtoluoto, tenoren Taavi Oramo och barytonerna Jussi Vänttinen och Sampo Haapaniemi samt fondens nya sångare år 2021, Henkka Uusitalo och Marika Hölttä. Alla artister är solister som stöds av Päivi och Paavo Lipponens fond.

Musikhusets jubileumsorkester som består av 55 musiker leds av den begåvade kapellmästaren Taavi Oramo.

Under den musikaliska kavalkaden frambärs glansen i sången, melankolin om våren och överväldigande känslor. Bland kompositörerna kan nämnas Mozart, Puccini, Wagner, Krongold, Ravel, Rossini, Merikanto. Päivi och Paavo Lipponens fond har under årens lopp understött unga sångare och arrangerat konserter, operaföreställningar och operor för barn bl.a. i Musikhuset och Ateneum. Fonden ordnas också årligen på nyårsdagen en konsert i Tempelplatsens kyrka och på sommaren festivalen Orgelnatt och Aria i Esbo.

Mer information och biljettförsäljning hittar du här. 

HUOM! Aiemmin ostetut liput (ed. 24.4.) käyvät sellaisenaan. Liput voi palauttaa 30.5.2021 saakka, ja palautuksia hoitaa Ticketmaster. Mikäli et pyydä palautusta lipunhinnasta tähän mennessä, lippurahat tilitetään konserttijärjestäjälle. Ohjeet lippujen palautukseen. Kaikille lipunostaneille, jotka ovat antaneet sähköpostiosoitteensa oston yhteydessä, on lähetetty tiedote ohjeineen myös sähköpostitse.

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa. Huomioithan, että useiden peruuntuneiden tapahtumien vuoksi palautusten käsittely on ruuhkautunut. Tästä johtuen palautusten käsittelyyn saattaa mennä jopa 90 päivää.

01.10.2020|Ajankohtaista, Tapahtumat, Tulevat tapahtumat|

Tuhkimo-lastenooppera 29.8. Musiikkitalossa

Tervetuloa koko perheen oopperaesitykseen lauantaina 29. elokuuta 2020! Tuhkimo-ooppera esitetään Musiikkitalossa klo 13 – 14.

Tuhkimo on suosittu klassikkoteos – kaikille tuttu satu, jonka koskettava ja opettavainen tarina on kiedottu mitä kauneimpaan ja humoristisimpaan musiikilliseen muotoon. Oopperasta on lyhennetty kevyempi, tunnin mittainen versio lapsille ja koko perheelle.

Esityksen tarjoavat yhteistyössä Musiikkitalo, Kansan Sivistysrahasto ja Päivi ja Paavo Lipposen rahasto.

Musiikkitalo, alalämpiö, Mannerheimintie 13 A. Kesto 60 minuuttia. Vapaa pääsy.

13.07.2020|Ajankohtaista|

Uuden Vuoden konsertti Temppeliaukion kirkossa

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto järjestää Uuden Vuoden konsertin 1.1.2020 klo 18 Temppeliaukion kirkossa, Helsingissä. Konserttiin on vapaa pääsy, eikä osallistuminen vaadi ennakkoon ilmoittautumista.

Konsertissa esiintyvät tuoreet vuoden solistit: Laura Juvonen, sopraano, Jussi Vänttinen, baritoni ja Erkki Korhonen, piano.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Kansan Sivistysrahaston ja Osuuskunta Tradekan kanssa. Myynnissä on käsiohjelma viiden euron hintaan. Käsiohjelman tuotto käytetään Lipposten rahaston lastentapahtuman järjestämiseen.

04.12.2019|Ajankohtaista|

Vuoden 2020 solisteiksi on valittu Laura Juvonen ja Jussi Vänttinen

Sopraano Laura Juvonen on opiskellut laulajaksi ja laulupedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hänet tunnetaan positiivista energiaa huokuvana ja monipuolisena lavapersoonana. Juvonen esiintyy aktiivisesti konserttilavoilla.

Tällä hetkellä hän valmistelee Turandotin roolia keväällä 2020 ensi-iltansa saavaan Opera BOXin Turandot-oopperaan.

Jussi Vänttinen on espoolainen baritoni ja Lappeenrannan laulukilpailun voittaja vuodelta 2019. Hän teki debyyttinsä Suomen Kansallisoopperassa syyskuussa 2019 laulaen Moraléksen roolin G.Bizetin oopperassa Carmen ja on esiintynyt muun muassa Oulu Sinfonian, Lohjan kaupunginorkesterin sekä Pori Sinfoniettan solistina.

Hän esiintyy aktiivisesti ooppera- ja konserttiareenoilla ympäri Suomea.

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston tuoreet solistit esittäytyvät pianisti Erkki Korhosen säestämänä Uuden vuoden konsertissa Temppeliaukion kirkossa 1.1.2020 klo 18.00. Konserttiin on vapaa pääsy.

14.11.2019|Ajankohtaista|

Tuhkimo-lastenooppera Ateneumissa

Tervetuloa koko perheen oopperaan Lasten lauantai -tapahtumassa 26.10. klo 12!

Tuhkimo on suosittu klassikkoteos – kaikille tuttu satu, jonka koskettava ja opettavainen tarina on kiedottu mitä kauneimpaan ja humoristisimpaan musiikilliseen muotoon.

Oopperasta on lyhennetty kevyempi, tunnin mittainen versio lapsille ja koko perheelle. Mukaan on lisätty myös suomenkielisiä puherepliikkejä.

Teos tarjoaa hauskan ja elämänmyönteisen nuoren tytön kasvutarinan, jossa lopulta voittavat ymmärrys, rakkaus ja anteeksianto. Esityksen näkökulma on ajankohtainen ja tärkeä: erilaisuus, kiusaaminen, syrjintä ja ulkonäkövaatimukset. Näitä aihealueita käsitellään paljon puheteatterin puolella, mutta oopperan ja klassisen musiikin puolella ei paljonkaan.

Esitys sai ensi-iltansa elokuussa 2018 Helsingissä Taiteiden yönä. Tulevaisuudessa produktion on tarkoitus ilahduttaa esityksillään yleisöä muun muassa eri kulttuuritaloissa, konserttisaleissa ja festivaaleilla.

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston lisäksi produktiota ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Ateneum, Kaivokatu 2. Kesto 60 minuuttia. Tilaan mahtuu 135 henkilöä, paikkoja ei voi varata etukäteen.

25.09.2019|Ajankohtaista, Tapahtumat, Uutiset|

Uuden vuoden konsertti Temppeliaukion kirkossa 

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto järjestää Uuden Vuoden konsertin 1.1.2019 klo 19 Temppeliaukion kirkossa, Helsingissä. Konserttiin on vapaa pääsy, eikä osallistuminen vaadi ennakkoon ilmoittautumista.

Konsertissa kuullaan upeimpien suomalaissäveltäjien klassikoita: solisti- ja säveltäjänimet täydentyvät. Konsertissa pianistina toimii Erkki Korhonen.

Myynnissä on käsiohjelma 5 euron hintaan. Käsiohjelman tuotto käytetään Lipposten rahaston lastentapahtuman järjestämiseen.

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on Kansan Sivistysrahaston alaisuudessa toimiva rahasto, joka tukee ja kannustaa nuoria taiteilijoita urallaan eteenpäin. Rahaston kautta edistetään suomalaisen kulttuurin, erityisesti maalaus- ja musiikkitaiteen leviämistä sekä Suomessa että maailmalla.
03.12.2018|Ajankohtaista, Tapahtumat, Tulevat tapahtumat|