Ajankohtaista

Ajankohtaista2018-12-06T18:33:26+00:00

Uuden vuoden konsertti Temppeliaukion kirkossa 

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto järjestää Uuden Vuoden konsertin 1.1.2019 klo 19 Temppeliaukion kirkossa, Helsingissä. Konserttiin on vapaa pääsy, eikä osallistuminen vaadi ennakkoon ilmoittautumista.

Konsertissa kuullaan upeimpien suomalaissäveltäjien klassikoita: solisti- ja säveltäjänimet täydentyvät. Konsertissa pianistina toimii Erkki Korhonen.

Myynnissä on käsiohjelma 5 euron hintaan. Käsiohjelman tuotto käytetään Lipposten rahaston lastentapahtuman järjestämiseen.

Päivi ja Paavo Lipposen rahasto on Kansan Sivistysrahaston alaisuudessa toimiva rahasto, joka tukee ja kannustaa nuoria taiteilijoita urallaan eteenpäin. Rahaston kautta edistetään suomalaisen kulttuurin, erityisesti maalaus- ja musiikkitaiteen leviämistä sekä Suomessa että maailmalla.
03.12.2018|Ajankohtaista, Tapahtumat, Tulevat tapahtumat|

Vuoden 2019 solistit valittu

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston solisteiksi vuodelle 2019 on valittu sopraano Jutta Holmberg ja basso Visa Kohva.

Jutta Holmberg on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Basso Visa Kohva valmistuu Sibelius-Akatemiasta tammikuussa.

”Solistit edustavat erityisäänityyppejä. Jutta Holmberg on kehittynyt ja kasvanut mezzosopraanosta dramaattiseksi sopraanoksi. Visa Kohva puolestaan omaa syvän bassoäänen. Molempiin ääriäänityyppeihin kypsytään hitaasti, ja on hienoa, että Lipposten rahaston avulla voidaan esitellä yleisölle nämä kaksi harvinaisemman tyylin laulajaa”, kertoo solistien valinnasta vastaava ja solisteja konsertissa säestävä pianisti Erkki Korhonen.

Holmberg on konsertoinut kotimaan lisäksi Hong Kongissa, Itävallassa, Portugalissa, Virossa sekä Ranskassa niin orkesterien solistina kuin oopperarooleissa. Hän esiintyy aktiivisesti myös konserttilaulajana.

”Menin neljävuotiaana ensimmäisen kerran oopperaan, Taikahuiluun. Esityksen jälkeen ilmoitin äidille, että minäkin haluan laulajaksi. Pidimme siskoni kanssa esityksen käsiohjelmaa tyynyjemme alla vuoroöin”, Holmberg kertoo.

”Intohimoni laulutaiteessa kohdistuu erityisesti lavatyöskentelyyn, niin oopperaan kuin muuhunkin – erityisen kiinnostunut olen kaikesta, joka tuo jotain uutta taiteen kentälle”, kertoo Kohva.

Päivi ja Paavo Lipposen rahaston tuoreet solistit esittäytyvät Uuden vuoden konsertissa Temppeliaukion kirkossa 1.1.2019. Konserttiin on vapaa pääsy.

03.12.2018|Ajankohtaista|